Anton Corbijn maakt omslag voor ‘Mannen zonder vrouw’

In februari verschijnt de nieuwe verhalenbundel van Haruki Murakami in een bijzondere editie met omslagillustraties door internationaal gerenommeerde kunstenaars. De komende tijd stellen we de kunstenaars hier voor.

De eerste kunstenaar is Joost Swarte. Behalve strips en grafisch ontwerpen ontwerpt Joost Swarte ook meubilair, glas-in-loodramen, muurschilderingen en andere objecten. Voor Haarlem heeft hij zelfs een theater ontworpen, de Toneelschuur, dat in samenwerking met Mecanoo Architecten werd gebouwd.
Joost Swarte publiceert regelmatig tekeningen in de New Yorker, voor cartoonisten het meest eervolle en grote podium onder de tijdschriften.

De tweede kunstenaar is de wereldberoemde modeillustrator Piet Paris. Piet Paris (1962) wordt beschouwd als één van de belangrijkste mode-illustratoren van deze tijd. Zijn herkenbare stijl wordt gepubliceerd door internationale tijdschriften en bedrijven over de hele wereld. Zo ontwierp Paris illustraties, displays en etalages voor het Amerikaanse warenhuis Saks Fifth Avenue en ontwierp hij de decors voor de modeshow van Viktor & Rolf. Paris tekent regelmatig voor tijdschriften als Vogue, Elle en W Korea. Zijn werk is opgenomen in belangrijke standaardwerken over mode-illustraties. In Arnhem was hij driemaal curator van de Arnhem Mode Biënnale (2005, 2007 en 2009).

De derde kunstenaar die een kunstwerk maakt voor de luxe-editie van ‘Mannen zonder vrouw’ is Berend Strik!
Berend Strik is beeldend kunstenaar. Hij heeft in diverse disciplines gewerkt, van tweedimensionale werken, tot sculptuur, tot architectuur. Hij is echter het bekendst om zijn geborduurde werken. Hij is ook de ontwerper van de glas-in-lood ramen van poptempel Paradiso. Zijn werk is o.a. tentoon gesteld in het Stedelijk Museum in Amsterdam, De Kunsthal in Rotterdam, het Gemeentemuseum in Den Haag en in over de hele wereld: van Venetie tot New York en New Dehli. (bron: wikipedia)

En tot slot vervult het ons met grote trots dat ook Anton Corbijn een omslag zal maken voor ‘Mannen zonder vrouw’. Hij behoeft eigenlijk niet meer voorgesteld te worden. Geboren als Anton Johannes Gerrit Corbijn van Willenswaard is een Nederlands fotograaf, die bekend is geworden door zijn foto’s van vooral rock-musici en andere artiesten. Tevens is hij grafisch ontwerper, doet hij de art direction en regie voor videoclips en ontwerpt decors voor popconcerten van onder andere Depeche Mode. Ook is hij bekend als regisseur van speelfilms, waarvoor hij meerdere prestigieuze prijzen in ontvangst heeft mogen nemen.

Laat een reactie achter

*

*

*